fredag 29 november 2013

Adventsljusstake pyssel...

Då har ett julpynt nämligen en adventsljusstake kommit in i mitt hem och det är det enda julpyntet som kommer in i denna lägga.. Detta är väl inget typiskt julpynt, men det är typiskt Izzah julpynt som jag pysslat ihop!!! Fint va?!  HAHA..

Heja Elgiganten!!!

Styrketräning på jobbet, det får Elgiganten-säljaren Mariell Granström ägna sig åt just nu. Hela lagret ska tömmas - och fyllas - efter branden.

Hårt jobb inför nystart - men ingen rökrea

PITEÅ Mindre än fyra veckor kvar till jul och vid branddrabbade Elgiganten pågår sanering och reparationer för fullt. In i det sista är det oklart om butiken kan öppna före jul. I värsta fall blir det först i januari nästa år. Någon rökrea blir det hur som helst inte.

Det är en något luttrad butikschef som tar emot i de rökskadade lokalerna. Men precis som alla andra försöker Kristoffer Petersen att tänka positivt och se framåt.

– Vi jobbar stenhårt för att komma igång så fort som möjligt, helst veckan före jul, men det är många parter inblandade som ska synka med varann, säger han.

Ingen rökrea

Det är då försäkringsbolag, sanerings- och byggfirmor, Elgiganten centralt...

– Förutom sanering och renovering gäller det att få hit varor också, och i exakt rätt tid.Vi kan ju inte ta emot något förrän lagren är klara, konstaterar Petersen.

Just nu är personalen sysselsatt med att packa och lasta det sista av det tidigare lagret. Det blir ingen rökrea i år, då företaget gjort en överenskommelse med försäkringsbolaget som i sin tur sålt varulagret vidare.

– Allt skickas iväg. Vi kan inte stå och lukta på kartongerna och försöka klura ut vad som är rökskadat eller inte, vi kör iväg hela lagret och fyller på med nytt. Kunderna ska vara helt säkra på att det de köper inte är rökskadat.

Läckage

Men som om det inte räckte med brand (nummer två på ett drygt år, dessutom) så har företaget drabbats av nytt "rackel" som tär på humöret och det positiva tänkandet. Nu handlar det om regnvatten:

– När vi kom hit i går (onsdag) rann det vatten längs väggen, så då hann vi börja fundera på om vi hade en vattenskada att ta tag i också!

Nu var det lyckligtvis inte så. Det vatten som läckt in under det häftiga regnandet, hade inte orsakat några skador. Det var bara att torka upp och fortsätta jobbet med att få igång butiken så fort som möjligt.

Styrkepass i butiken

Petersen konstaterar att X antal miljoner kronor kommer att satsas på hemelektronik till jul och att Elgiganten i Piteå givetvis vill sälja en stor del av det, men går det inte – ja, då är det bara att ta nya tag efter helgerna.

Nya tag, ständigt nya tag, det tar butikspersonalen just nu. För vissa är det tredje gången de tömmer/fyller ett helt lager; först vid öppningen, sen efter branden ifjol och så nu igen.

Mariell Granström från Rosvik har inte jobbat så länge på Elgiganten, så det här är hennes första stora omflyttning, men tungt är det:

– Jo, det är styrkepass varje dag nu, säger hon med ett leende och lyfter ner en plastinpackad tvättmaskin som ska fraktas iväg från butiken.


Elgigantens butikschef Kristoffer Petersen är luttrad idag, men försöker tänka positivt och se framåt. "I den bästa av världar öppnar vi veckan före jul", säger han. 
Styrketräning på jobbet, det får Elgiganten-säljaren Mariell Granström ägna sig åt just nu. Hela lagret ska tömmas - och fyllas - efter branden. 
Kristoffer Petersen är luttrad idag, men försöker tänka positivt och se framåt. "I den bästa av världar öppnar vi veckan före jul", säger han.

torsdag 28 november 2013

Värmeljus...

Jag har blivit helt besatt av att tända ljus på kvällarna så här går det flera värmeljus varjedag.. Tur att jag har mitt lilla värmeljus lager.. 

onsdag 27 november 2013

Lite halv dåsig, men...

trevlig dag har jag haft.. Iaf trevligaste dagen hittills... Marie va förbi en sväng och vi gjorde det tjejer är bäst på nämligen snacka.. Snackade om allt mellan himmel och jord.. 
Sen när Marie hade dragit dröjde det inte länge tills nästa besök kom nämligen Benny och vovve liten.. Så kvällen har vart rätt okej den med.. Fortfarande lite dåsig, tung i huvve även lite huvudverk på de, men helt klart bästa kvällen hittills... Har just sett klart näst sista säsongen av Tre Kronor så nu ska vi se nån film, men vilken det blir vete tusan?!

BAZINGA!!!

Äntligen äger jag min efterlängtade BAZINGA t-shirt!!! Jag ÄLSKAR Sheldon i The Big Bang Theory och BAZINGA är ju hans ord! Tex när han simmar runt i bollhavet och sticket upp huvudet och ropar BAZINGA och sen simmar han vidare och sen ploppar han upp huvudet igen och ropar BAZINGA och sen fortsätter han så!!! Det är en typisk BAZINGA scen men Sheldon!!!

Blixthalkan fortsätter att skapa problem...

Ena körfältet blev blockerat vid avåkningen.

Blixthalkan fortsätter att skapa problem i trafiken

PITSUND

Blixthalkan har slagit till igen. En långtradare har åkt av vägen vid Pitsundsbron. Även efter väg 374 mellan Piteå och Älvsbyn är det glashalt. Flera långtradare står still efter vägen strax efter Sikfors. Vid 10-tiden ryckte räddningstjänst och ambulans ut till Jävrebodarna, där en personbil kört in i mitträcket och därefter krockat med en långtradare. PT återkommer med fler uppgifter.

Ett intensivt regn har gjort vägarna glashala. 
Flera långtradare står stilla efter väg 374 mellan Piteå och Älvsbyn på grund av det dåliga väglaget. 
Bild 
Bild 
Bild 
Bild
Sandbilen kallades ut till väg 374 melan Piteå och Älvsbyn. 
En långtradare åkte av vägen vid Pitsundsbron. 

Bild
Tillbaka

Glashalt på vägarna...

så ta det lugnt där ute.. Självklart så ska jag själv hålla mig inomhus för annars krossar jag väl den andra foten.. Jag kanske bryter nacken iår.. Hmmm.. Man kanske ska gå ut iaf. Men först ska jag iaf ta mig en dusch även idag, jag känner att jag behöver de oxå, men först en cigg..

I want..

Kramar...

Ibland kan det faktiskt vara ganska nice med kramar!

tisdag 26 november 2013

NattiNatti!

Ljusen är i vanlig ordning tända och jag försöker mysa så gott jag kan i mitt inre mörker! Huvudet känns tomt och tungt samtidigt som massa tankar snurrar runt och hur ett tomt huvud kan bära på så mycket fattar jag inte.. Det betyder nog att det inte är så tomt iaf. Men det är väl därför detta citat finns: "Ett tomt huvud är lätt att bära högt!" Mitt huvud är fullt och tungt så detta citat stämmer inte in på mig iaf. Det är dock fett skönt att veta det, men nu ska jag lägga mig och försöka sussa.. Hade tänkt att försöka göra lite viktiga saker här hemma imorrn..  Hoppas bara att morgondagen blir bättre än dom senaste dagarna har varit?!
Ajja.. NattiNatti!

Ett tips...

... från mig till mig själv och till andra!!!

Mitt i ett helvete så är det svårt att tänka på detta sätt... Jag skulle ljuga om jag sa att jag tänker söjjn, men det är ingen lögn när jag säger att jag försöker tänka så..

Fast jag har iofs fortsatt att gå, men traskar dock åt fel håll, verkar som att min inre kompass har pajat.. Den leder mig på villovägar, jag har gått vilse och för att hitta rätt behöver jag hjälp, rätt hjälp och hoppas innerligt att den rätta hjälpen kommer i tid innan jag villar bort mig helt och hållet och inte längre ser nå strimma av ljus längre! 

Att sätta stopp...

Det känns skönt att jag kommit så långt med alkoholen trots att jag vill supa för att glömma mitt mående så har jag inte fått i mig ett glas vitt än och började för några timmar sen... Inte nog med detta utan att jag kommer sätta stopp efter detta glas för jag känner mig inte alls sugen på detta.. En gammal Izzah hade halsat i sig varenda droppe alkohol som finns i lägenheten, men inte nu!!! 

Jag känner att även om jag gått 1000 steg bakåt när det gäller vissa saker i mitt liv så har jag klivit fram flera steg när det gäller droger som tyvärr vart en stor del av mitt liv speciellt alkoholen.. Det måste faktiskt jag säga är bra eller har jag fel?! 

Nä, nu måste jag masa mig in på dass och in i duschen för det är dags för en sådan nu, men först en cigg!

Lortgrisen ska bli ren!

Proppen..

söndag 24 november 2013

Känslan inom mig..

Känslan jag har inom mig känner jag igen
Känsla jag har inom mig skrämmer mig
Känslan att man kanske förlorar kontrollen helt, känslan av att man sjunker djupare och djupare, känslan att man är på ett ställe men ändå någon annanstans, känslan av ångest och förvirring, känslan av att hjärnan går på högvarv, känslan av att orken tar slut,  känslan att veta att allt bara blir mörkare och mörkare. En känsla av att jag försvinner mer och mer, en känsla av hat och förakt mot mig själv, en känsla av misslyckande, missnöje och bitterhet. Massa blandade känslor som blandas i en salig röra och som tillslut kommer göra mig tokig... En känsla som jag känner igen, men inte har någon förklaring på varför jag känner som jag gör?! Jag behöver hjälp, jag behöver ett svar, en förklaring så jag vet vad dessa perioder handlar om?! Varför jag blir såhär, hur det kan förhindras osv?!

Jag vet att jag behöver hjälp, men vågar inte för har blivit så sviken av vården genom åren så där finns det ingen tillit!

Jag är själv inne på att ska man sätta nån form av diagnos på mig så är det bort med Borderline och in med Bipolär typ 1... Det är vad mina kundskaper säger iaf och jag tycker jag borde få en ny utredning kring detta.. För lider man av ADHD + Bipolär så måste man få bukt med den bipolära delen först, för sen är det lättare att få bukt med ADHD:n

Det är hemskt att man ska måsta "utbilda" sig själv till läkare för att ha nåt att komma med och jag har "pluggat" psykiatri i flera års tid så jag vet att jag kan mer än många av aporna som jobbar där och det är tragiskt!!!

Lägger även till att jag är INTE ute efter att folk ska tycka synd om mig, men finns alltid idioter som vrider och vänder på saker och ting så dom skapar sig en egen historia om saker och ting.. Till er säger jag bara dra åt helvete!!!

Bla bla bla..



Down.. Down.. Down..

Shit, idag har jag verkligen vart DOWN.. Även natten till idag har varit extremt DOWN.. Jag börjar bli riktigt less på dessa DOWN perioder.. Nu får det fan vara nog på dessa DOWN perioder.. Nu är det dags att ta itu med saker och ting för söjjn ska jag inte ha det längre, men jag kommer behöva hjälp med att ta mig ur denna onda cirklar.. Jag har försökt i flera år nu, men jag tror folk och även jag har inrikta oss på fel problem då jag inte blivit bättre utan snarare tvärt om.. Blir ju bara sämre och sämre för varje nedslag.. Detta kommer att ta död på mig om det fortsätter.. Det äter upp mig inifrån.. 

Jag vill inte överleva utan jag vill leva!!!
------------------------------------------------
Det sägs att ensam är stark

Låt mig lätta på mitt hjärta, innan mitt liv rasar sönder
Allt ni gav till mig var smärta, och allt ni sa om mig var lögner
Låt mig lätta på mitt hjärta, innan mitt liv rasar sönder
Allt ni gav till mig var smärta, och allt ni sa om mig var lögner

Vill inte längre, kan inte längre
Tar inte hand om mig längre
Äter inte längre, sover inte längre
Aldrig någonsin har mitt liv varit sämre
Dricker för mycket, i mitt och andras tycke
Men det gör för ont och vara nykter
Vill inte längre, kan inte längre...

------------------------------------------------
Denna text stämmer gode bra in på hur jag känner nu. Förutom detta med alkoholen för så ofta dricker jag inte och sen har jag mått sämre innan mycket sämre, men annars stämmer texten väldigt bra..

Jag behöver hjälp och det är snarast!!!

The Day From Hell!!!

Idag har det vart rena helvetet.. Jag har mått skit och det är ångesten som spökar. Hjärnan går på högvarv, men kroppen säger raka motsatsen!!! Börjar vara så less på dessa upp och ner gångarna... Varför kan inte det vara stabilt.. Hatar vintern usch, mår verkligen skit.. Nu vill jag få ett slut på detta! FUCK THIS SHIT!!!

lördag 23 november 2013

Bästa laget ligger självklart etta!!!

Självklart ligger det BÄSTA laget 1:a, men krambjörnarna har visst halkat ner riktigt ordentligt.. Men det är inte alls så konstigt dom är helt enkelt inte lika bra..  

HEJA SAIK!!!

torsdag 21 november 2013

Min nya tatuering!!!

Detta blev det slutgiltiga resultatet av min nya Tattoo :) Är fett nöjd!!! :)

Föreläsning..

Då har man hamnat i Ödebyn på Reprisen på föreläsningen ovan.. Det ska bli fett intressant!!! :)

Mitt 40.000 kronors leende!

Jag är riktigt nöjd med mina nya gaddar.. Ett stort TACK till min tandläkare på Tandlaget som gjorde en ansökan till Landstinget och ansökan slog igenom och jag fick porslins tänder.. Det känns underbart.. Jag är så glad och tacksam att jag har stans BÄSTA tandläkare..  TUMMEN UPP!!! :)

onsdag 20 november 2013

Möte hos Pitebo...

Då har man vart hos Pitebo.. Träffen gick superbra och jag är riktigt nöjd över detta möte och jag är glad att jag drog dit för fick svart på vitt att jag inte gör nå fel iaf. och pallar man inte och bo där vart det luktar så "mycket rök" får man väl se efter en annan lägenhet!!! Nu känns det bra iaf för nu har jag fått säga mitt oxå och skulle dom börja hoppa på mig verbalt ska jag bara hänvisa dom till Pitebo!!! Så hoppas detta får ett slut nu?! För är så less på gnället!!! Dock tragiskt att det ska behöva gå såhär långt!

tisdag 19 november 2013

SVT:s sinnessjuka barnpyssel!

Högg sönder docka – i SVT:s barnprogram

Barnprogramledaren Rakel Wärmländer stack en bebisdocka i bakhuvudet och högg ut ögonen på dockan.

Nu rasar tittarna mot det otäcka innehållet i Barnkanalens ”Philofix”.

– Det borde inte ha visats, säger barnpsykologen Hanna Thermaenius.


”Känsliga tittare varnas – nu är slutet nära”.

Rakel Wärmländer, programledare för ”Philofix”på SVT:s Barnkanalen, försökte förbereda den unga målgruppen på att måndagskvällens program kunde bli otäckt.

Sedan högg hon en sax i bakhuvudet på en bebisdocka – som ett led i ett pyssel att förvandla en docka till en lampa. Dockans ögon och buk stacks sedan ut och ersattes med en ljusslinga.

Programmet väckte starka reaktioner bland tv-tittarna. En av dem, Christian, tittade på programmet med sin fyraårige son och åtta månader gamla dotter.

– Det var så sjukt och så långt över gränsen. Hur kan de visa det här? Jag bytte kanal för att det var för obehagligt. Jag kunde åtminstone prata med min son men jag tänker på alla barn som sitter ensamma och tittar. De måste känna sig helt förstörda, säger Christian.

Även på Barnkanalens Facebooksida strömmade kommentarerna in.

– Totalmörda en docka? Sätta lampor i ÖGONEN? Vad tänkte ni? HUR tänkte ni?, skriver en av många upprörda tittare.

Barnpsykologen: ”Borde inte ha visats”

Barnpsykologen Hanna Thermaenius menar att SVT gjorde fel som visade inslaget.

– Det borde inte ha visats på det här sättet. Det finns inget värde i att ett barn ska bli rädda i ett pysselprogram. Det är vanligt att man använder bebisansikten i skräckfilmer just för att de påverkar vårt omsorgssystem. Att man då klipper, hugger och drar i ett bebisansikte är obehagligt och skrämmande både för barn och vuxna, säger hon.

Enligt Hanna Thermaenius brukar den sorts rädsla barn upplever i ett sådant här fall gå över ganska snabbt.

– Som föräldrar kan man försöka lugna barnet genom att sitta ned och förklara att det bara är plast och att man inte behöver bli rädd, säger hon.

SVT ber om ursäkt

Frida Boëthius, projektledare på SVT för ”Philofax”, beklagar att de skrämt barn som tittat.

– Jag är ledsen över att barnen blivit rädda. Det är inte alls meningen med våra program. Jag kan förstå att man upplever inslaget skrämmande, säger hon.

Enligt Frida Boëthius riktade sig pysslet mot de lite äldre barnen.

Borde ni inte ha förstått att även små barn ser på programmet?

– Det är klart att vi är medvetna att de också kan sitta framför tv:n och titta. Vi är ledsna att det blev så här. Det var inte meningen. Vi får verkligen fundera ordentligt och kommer att tänka oss för väldigt noga i framtiden, säger Frida Boëthius.

------------------------------------------------

Jsg har inga barn men blir ändå fett jävla upprörd.. Hur i hela helvete kan SVT sända något sådant i TV.. Fattar dom inte vilka signaler detta sänder ut så tycker jag personligen att det är dags att göra ett psykiatrisktest eller liknande! 


Att skrämma barn och chockera vuxna på detta sätt är ju totalt IQ-befriande..folk som tycker att tittarna överreagerar måste det ju vara idioti.. Skulle ni kunna göra detta pyssel med era barn?! Hmm... Man kan ju börja fundera.. Tragiskt som fan är va det är..


Vi får väl se hur många barn som börjar hugga i en docka för att pyssla ihop en lampa eller dom riktigt små kanske går ännu längre för att dom vill ha en "fin" lampa och inte förstår att detta är fel.. Bedrövligt som fan.. Hujja >(

måndag 18 november 2013

The Food Of The Day Monday

Köpt mig en landgång och har ätit 2 tuggor och känner mig mätt lite illamående redan.. Ska dock äta minst hälften iaf..

Jag trodde jag blivit bättre på att äta, men inte de inte.. Sist jag åt va i torsdags  så hmm.. Inte bra alls.. Hmmm..

Burn motherfucker burn!!!

Idioter som inte håller vad dom lovar, folk som aldrig blir less på att gnälla... Och nu har jag fått nog av dårskapet så nu gnäller även jag.. Är inte ett dugg bättre själv nu, skillnaden är att jag har knipit igen längre än jag borde.. Fast idag är det slut på att tiga och ta emot.. Jag har rätt och ni fel så är det bara och bevis för de kommer dyka upp tro mig!!!

"Den som gräver en grop åt andra faller oftast själv där och den som lever den lär!" 

Dags att lägga ner skiten för det gynnar varken folk runt omkring, er själva och/eller mig!!! Det gynnar dock minst er för det ni håller på med är precis vad ovanstående ordspråk handlar om!

söndag 17 november 2013

Dom flesta olyckor sker i hemmet!

Det stämmer fan för det höll på att gå riktigt illa nu.. Jävla skit katt... Kommer hem börjar plocka lite i köket och sen känner jag att det börja stinka.. Så ser jag att nån av katterna har hevvat ner en plastleksak på spisplattan + att att självklart har katt fan råka hevva på just plattan som leksaken va på kul son fan och jag fick panik stänger av spisen, tar bort saken  hevva vatten på skiten spisen på med fläkten som inte ens funkar försöker hevva på barnlåset och nu har jag lugnat mig och balkongen står öppen och vädrar det stinkande köket.. Helvete åh.., Jävla förbannade jävla skit helvete!!! >(

Usch, glashalt på vägarna!

Bild

Två bilar kolliderade

PITEÅ En trafikolycka med två bilar inblandade har inträffat efter Norra Ringen, i korsningen Industrigatan mot Annelund. Räddningstjänst och ambulans är på plats. Räddningstjänsten fick skära bort taket på en bil för att ta bort en skadad som fördes till sjukhus. Tre personer färdades i bilarna. PT återkommer med information.

-----------------------------------
Detta hörde jag och i vanlig ordning blir jag nojig så ringer MorsFarsan och kollar så att dom mådde bra och bad pappa hålla sig inne idag... Hujja.. Usch, hoppas dom inblandade klarar sig!!! Farligt på vägarna nu.. På vissa ställen blänker det usch..

Morgonstund har guld i ....!

Jag har dragit upp det förr, men drar upp det igen.. Det gäller ordspråket "Morgonstund har guld i ..."

ALLA skriver "guld i mun" och ärligt talar förstår jag inte varför folk skriver så? Måste ju vara för att folk tror att ordspråket går till så? Det är ett av Sveriges äldsta och väl kända ordspråk så folk borde väl kunna de?! Men verkar inte de! ;P Denna vecka har jag sett minst 3st skriva "guld i mun" och det är kul för att det blir ju helt fel betydelse av ordspråket.. HAHA.. Fattar inte varför jag orkar dra upp detta, men det är väl för att jag har lite att göra just nu.. Men sen är det principen att rätt ska vara rätt! Här har ni det rätta ordspråket: "Morgonstund har guld i mund!" HAHA.. 

Stänger tillsvidare..

På utsidan syns inte så mycket av branden som drabbade Elgiganten natten mot söndag. Men hela butiken måste saneras.

Elgiganten stänger tillsvidare

PITEÅ Elgiganten kommer att ha stängt en längre tid efter branden. – Jag är i chock, just nu känns allt fruktansvärt, säger Patrick Lindblad, en av två ägare.

Vad branden på taket orsakades av är i nuläget oklart. Tekniker ska utreda saken.

Redan på söndagsmorgonen har arbetet med att ozonbehandla butiken startat.

– Den var helt rökfylld, det är samma skador som förra gången, säger Lindblad uppgivet.

Räddningstjänsten lyckades begränsa branden så den stannade mellan två plåttak. Området som brann är cirka två gånger 20 meter.

– Räddningstjänsten gjorde en fantastiskt insats.

För bara drygt ett år sedan var Elgiganten på väg att brinna ner helt då Jysk drabbades av totalbrand.

På tio veckor sanerades hela butiken. Personalen jobbade 200 timmar och ägarna lite till.

– Jag vet inte om vi orkar det igen. Vi gick på knä.

Nu var julen förberedd i butiken. Hur det blir med julhandeln och sanering är oklart i dag.

– Jag ska prata med försäkringsbolaget imorgon så får vi se. Just nu känns allt bara fruktansvärt.

Tillbaka

Elgiganten brinner, igen!!!

Bild

Stor brand på Elgiganten

PITEÅ Släckningsarbetet försvåras enligt räddningstjänsten av den kraftiga blåsten.

Det första larmet om branden kom in till Sos alarm vid 02.30-tiden under natten mot söndagen.

-Det är ett område om cirka två gånger 20 meter som brunnit vid takfoten på byggnaden, säger Hans-Erik Pekula, insatsledare vid räddningstjänsten i Piteå.

Strax efter klockan 03 bedömde man att branden var under kontroll.

-Vi har koll på läget nu, och har börjat att riva för att komma åt att släcka i isoleringen, och det försvåras av att det blåser så kraftigt, säger Hans-Erik Pekula.

Hela byggnaden ska ha rökfyllts, men det ska inte ha brunnit inne i själva butiken.

Texten kommer att uppdateras.


Hmmm.. Vad fan är det som sker?! Andra gången Elgiganten brinner.. Hmmm... Det är tydligen tänkt att vi inte ska ha Elgiganten i denna stad eller nåt?!

Som en guldfisk..

lördag 16 november 2013

torsdag 14 november 2013

The Food Of The Day

En 90g hamburgare från Sunes, TACK för maten Sanna!!! :)

Bitstrips = Rolig app

Denna app är en sjukt rolig app där du gör en egen avatar och sen gör du en avatar se min:

Sen gör man typ seriebilder typ se bilder nedan:
Detta va min första bild jag gjorde!

Min andra bild och jag tiger fortfarande

Den senaste bilden jag gjorde och detta får man tolka hur man vill, men det finns självklart en tanke bakom bilden!


Jag tycker helt klart att ni ska ladda ner denna app till din mobil och den är GRATIS!!! :)