fredag 29 november 2013

Heja Elgiganten!!!

Styrketräning på jobbet, det får Elgiganten-säljaren Mariell Granström ägna sig åt just nu. Hela lagret ska tömmas - och fyllas - efter branden.

Hårt jobb inför nystart - men ingen rökrea

PITEÅ Mindre än fyra veckor kvar till jul och vid branddrabbade Elgiganten pågår sanering och reparationer för fullt. In i det sista är det oklart om butiken kan öppna före jul. I värsta fall blir det först i januari nästa år. Någon rökrea blir det hur som helst inte.

Det är en något luttrad butikschef som tar emot i de rökskadade lokalerna. Men precis som alla andra försöker Kristoffer Petersen att tänka positivt och se framåt.

– Vi jobbar stenhårt för att komma igång så fort som möjligt, helst veckan före jul, men det är många parter inblandade som ska synka med varann, säger han.

Ingen rökrea

Det är då försäkringsbolag, sanerings- och byggfirmor, Elgiganten centralt...

– Förutom sanering och renovering gäller det att få hit varor också, och i exakt rätt tid.Vi kan ju inte ta emot något förrän lagren är klara, konstaterar Petersen.

Just nu är personalen sysselsatt med att packa och lasta det sista av det tidigare lagret. Det blir ingen rökrea i år, då företaget gjort en överenskommelse med försäkringsbolaget som i sin tur sålt varulagret vidare.

– Allt skickas iväg. Vi kan inte stå och lukta på kartongerna och försöka klura ut vad som är rökskadat eller inte, vi kör iväg hela lagret och fyller på med nytt. Kunderna ska vara helt säkra på att det de köper inte är rökskadat.

Läckage

Men som om det inte räckte med brand (nummer två på ett drygt år, dessutom) så har företaget drabbats av nytt "rackel" som tär på humöret och det positiva tänkandet. Nu handlar det om regnvatten:

– När vi kom hit i går (onsdag) rann det vatten längs väggen, så då hann vi börja fundera på om vi hade en vattenskada att ta tag i också!

Nu var det lyckligtvis inte så. Det vatten som läckt in under det häftiga regnandet, hade inte orsakat några skador. Det var bara att torka upp och fortsätta jobbet med att få igång butiken så fort som möjligt.

Styrkepass i butiken

Petersen konstaterar att X antal miljoner kronor kommer att satsas på hemelektronik till jul och att Elgiganten i Piteå givetvis vill sälja en stor del av det, men går det inte – ja, då är det bara att ta nya tag efter helgerna.

Nya tag, ständigt nya tag, det tar butikspersonalen just nu. För vissa är det tredje gången de tömmer/fyller ett helt lager; först vid öppningen, sen efter branden ifjol och så nu igen.

Mariell Granström från Rosvik har inte jobbat så länge på Elgiganten, så det här är hennes första stora omflyttning, men tungt är det:

– Jo, det är styrkepass varje dag nu, säger hon med ett leende och lyfter ner en plastinpackad tvättmaskin som ska fraktas iväg från butiken.


Elgigantens butikschef Kristoffer Petersen är luttrad idag, men försöker tänka positivt och se framåt. "I den bästa av världar öppnar vi veckan före jul", säger han. 
Styrketräning på jobbet, det får Elgiganten-säljaren Mariell Granström ägna sig åt just nu. Hela lagret ska tömmas - och fyllas - efter branden. 
Kristoffer Petersen är luttrad idag, men försöker tänka positivt och se framåt. "I den bästa av världar öppnar vi veckan före jul", säger han.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar