Hundratals förslag till pristagare har lämnats in och sedan har en "Nobällpriskommitté" sammanställt och utsett vinnarna. Att få Årets skötarpris smäller högt enär även brukare har föreslagit Daniel Trogen, som arbetar på avdelning 25.
– Det är roligt och en stor ära, tycker Daniel Trogen.
Vinnarnomineringen lyder "I ett utsatt läge när en människa hamnar i sluten psykiatrisk vård betyder mänsklig kontakt mycket. Att kunna ge detta tillsammans med hjärtlig värme är av största betydelse".

Flera priser
Dessutom fick Sinnenas Ateljé Årets Växtpris och Årets Mångfaldspris gick till Kooperativ Mångfald. Vidare fick SIUS (vid arbetsförmedlingen i Piteå) Årets Arbetspris och slutligen fick BoudRocks Årets Musikpris.
Infjärdensbandet Boudrocks spelade för övrigt på onsdagens Nobällfest på Stadshotellet i Piteå, där 140 personer hade samlats för att trivas och äta trerättersmiddag (gravad röding, hjortstek och chokladmousse).
– Det är 18:e året som vi arrangerar Nobällfest. I år kunde vi kunde slå på stort eftersom vi fått lite extra pengar av socialtjänsten, berättar Staffan Lundström som suttit med i arbetsgruppen som anordnat den trevliga kvällen.
Vilka är här?
– Det är människor med någon form av psykisk ohälsa, men också personal och andra med anknytning till psykiatrin.